Tafeltennisster Li Jie naar Olympische Spelen

Li Jie heeft zich bij het OKT in het Zweedse Halmstad geplaatst voor het olympische tafeltennistoernooi. De Nederlandse, die eerder deze week nog kwalificatie miste, won vandaag de herkansingsfinale van thuisspeelster Matilda Ekholm met 4-3.

Li Jie speelde verre van goed tegen de door het publiek gesteunde Ekholm. De nummer 24 van de wereld leek na de vijfde game (toen ze een 3-2 voorsprong pakte) het lek gevonden te hebben, maar maakte in de daarop volgende zesde game toch teveel fouten. Daardoor kwam Ekholm, de  nummer 60 van de wereld, weer langszij en kreeg zelfs als eerste een wedstrijdpunt in de spannende beslissende zevende game.

Twee wedstrijdpunten waren niet aan Ekholm besteed, waarna Li Jie wel toesloeg op haar tweede wedstrijdpunt en zich zo voor de derde opeenvolgende keer voor de Spelen wist te kwalificeren. Landgenote Li Jiao had zich daarvoor vorig jaar al geplaatst toen ze op de Europese Spelen goud won. Beide dames kunnen zich ook nog met het team plaatsen voor het toernooi, maar dat wordt pas volgende maand beslist.