Audi bovenaan na natte kwalificatie 6u van Silverstone

Het Audi Sport Team is sterk begonnen aan het nieuwe WEC-seizoen. Op een besneeuwd en zeiknat Silverstone pakte de #7 bestuurd door Marcel Fässler, André Lotterer en Benoit Tréluyer pole-position vlak voor de #8 bestuurd door Lucas di Grassi, Loïc Duval en Olivier Jarvis. Porsche volgde in slagvolgorde op plek 3 en 4 op een seconde. Toyota lijkt ook dit seizoen het tempo niet te kunnen volgen en kijkt tegen een achterstand van vijf en zeven seconden aan.

In de LMP2 pakte het team G-Drive Racing pole-position met een ruime seconde voorsprong op De Nissan Ligier van Extreme Speed Motorsports. Ho Ping Tung reed als enige Nederlander met Baxi DC Racing Alpine naar een magere tiende plaats. Achter het LMP2 veld bleven de twee Rebellions steken op de laatste startrij. Geen van beide wagens wist een geldige tijd neer te zetten.

Tijdens twintig minuten durende kwalificatie moeten er voor elk team minstens twee rijders in actie komen. De gemiddelde tijd van de twee beste rijders van een team wordt gebruikt bij het bepalen van de uitslag.

De seizoensopener zal morgenmiddag plaatsvinden tussen 13:00 en 19:00 Nederlandse tijd.