CL: Uitslag Atlético Madrid - FC Barcelona

Atlético Madrid staat in de halve finales van de Champions League na een 2-0 zege op Barcelona. De Catalanen waren een uur onzichtbaar en brachten te weinig voor titelprolongatie. De eerste wedstrijd was nog in 2-1 voor Barcelona geëindigd.

Een half uur lang viel er in Vicente Calderón geen grote kans op te merken. Barcelona had veel balbezit, maar de bezoekers speelden in een te laag tempo om gevaarlijk te worden voor het doel van doelman Jan Oblak. Atlético begon terughouden en gokte op de snelheid van Antoine Griezmann en Yannick Carrasco.

Goal Griezmann

Een schot van de Belg en een kopbal van de Fransman waren de eerste wapenfeiten van de thuisploeg. Beide pogingen eindigden in de handen van Marc-André Ter Stegen. In de 36e minuut sloeg Atlético ineens toe. Saúl gaf vanaf de rechterkant een schitterende voorzet met buitenkant links, die door de geheel vrijstaande Griezmann met het hoofd werd afgewerkt, 1-0.

Barcelona had ook daarna niets te vertellen en kwam niet verder dan een verre poging van Neymar, die Oblak simpel ving. In de tweede helft bleef Atlético gevaarlijk. Saúl kopte op de lat boven Ter Stegen, nadat de bal bleef hangen bij een corner.

Offensief Barcelona

De bezoekers leken er na een uur dan eindelijk werk van te gaan maken. Het baltempo vloog omhoog en Atlético werd omsingeld. Barcelona zette aan voor een slotoffensief met een poging van afstand van Andrès Iniesta en meerdere pogingen van Luis Suárez als resultaat. De Uruguayaan kreeg geel na een elleboog in een luchtduel met Diego Godín.

Enrique stuurde Gerard Piqué nog als stormram naar voor, maar het mocht niet baten voor Barcelona. Griezmann maakte in de 88e minuut vanaf de stip 2-0 na hands van Iniesta in het strafschopgebied. Barcelona had daarna nog recht op een penalty gehad na een handsbal van Gabi, maar titelhouder Barcelona vloog eruit. Het was de eerste nederlaag van Luis Enrique tegen Atlético in acht duels. De thuisploeg voegt zich bij Manchester City, Bayern München en Real Madrid in de halve finales van de Champions League.