'Ik zocht cup E, dus dacht dat ze meerderjarig was'

In de rechtbank van Maastricht diende woensdag de strafzaak tegen de laatste vier verdachten in de Valkenburgse zedenzaak. Twee van hen lieten zich niet in de rechtszaal zien, de andere twee verdedigden zich voor de rechter. Eén van de twee beweert niet geweten te hebben dat het slachtoffer minderjarig was, want hij had op een sekscontactenwebsite 'gezocht op grote borsten', schrijft nieuwssite 1Limburg.

Het slachtoffer in de zedenzaak was 16 jaar oud, toen ze door een loverboy gedwongen werd om seks te hebben met meer dan tachtig mannen in een hotel in Valkenburg. Naast de pooier vervolgt het Openbaar Ministerie ook de mannen die seks hebben gehad met het meisje.

Tegen een 33-jarige Belg werd woensdag één jaar cel geëist. Op de zitting verklaarde deze verdachte dat hij wel betaald had voor een afspraak met het meisje, maar dat er geen uiteindelijk seksueel contact is geweest. Ook een 40-jarige man uit Zwolle was in de rechtbank. Hij gaf wel toe dat hij met het meisje naar bed was geweest. Echter, deze man dacht dat ze meerderjarig was, want hij had op een website voor sekscontacten gezocht op 'grote borsten, cup E'. De Zwollenaar hoorde tien maanden cel, waarvan vier voorwaardelijk tegen zich eisen.

Tegen een 30-jarige man die niet in de rechtszaal verscheen, eiste de officier van justitie acht maanden cel, waarvan ook vier voorwaardelijk. Deze verdachte heeft al een financiële vergoeding aan het slachtoffer betaald. De zaak tegen de laatste verdachte is uitgesteld tot een latere datum.

Op 26 april doet de rechtbank uitspraak.

Het hotel in Valkenburg (Foto: ANP)
Het hotel in Valkenburg (Foto: ANP)