Schumacher Junior denkt nog niet aan de F1

Mick Schumacher is geen Max Verstappen. De zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael (17) is momenteel net zo oud als de Nederlander toen deze zijn F1-debuut maakte. Zover is Schumi junior nog lang niet. Sinds de regels voor het verkrijgen van een superlicentie zijn aangescherpt is een debuut voor je achttiende sowieso uitgesloten. Maar ook als het regeltechnisch wel zou kunnen, zou Schumacher niet in de koningsklasse te zien zijn. "Mick denkt momenteel nog niet eens aan de Formule 1," stelt manager Sabine Kehm.

Schumacher plakt er dit jaar een tweede seizoen in de Formule 4 aan vast. Volgens Kehm was dat een betere optie dan de F3. "Hij is nu een jaar ouder, meer ervaren en is mentaal sterker geworden," zegt Kehm in het Duitse Focus. "Daarom denken we dat het goed is voor hem om nog een jaar Formule 4 te doen. Formule 1 is, uiteraard, iets voor de toekomst, zoals voor iedere Formule 4-rijder. Maar het is niet iets dat een rol speelt in ons dagelijkse doen en laten. Daarvoor is het nog veel te ver weg."

Afgelopen winter stapte Schumacher van het Nederlandse Van Amersfoort Racing over naar het Italiaanse Prema Powerteam. Het seizoen werd vorig weekend afgetrapt in Misano en Schumacher won daar twee van de vier races. Door daarbij ook nog eens vierde te worden in de slotrace, greep de jonge Duitser direct de leiding in de titelstrijd.