Marquez ziet Honda stap voor stap vooruit gaan

Na een moeizame winter waren er niet veel die Honda tot de grote favoriet voor het nieuwe seizoen zouden hebben bestempeld. Maar na drie races en twee zeges voert Marc Marquez het klassement aan met een ruime voorsprong van liefst 22 punten op Yamah-rijder Jorge Lorenzo. De progressie van de Japanners verrast zelf hun stercoureur. "Iedere keer dat we het asfalt op gaan," stelt Marquez, "vinden we weer iets. In de electronica of in de motor zelf."

"We gaan stap voor stap vooruit. In Austin hebben we bijvoorbeeld onze start kunnen verbeteren door de electronica. Nu starten we beter dan voorheen. Bovendien hebben we wat gevonden op het vlak van enginebraking. Vrijdag hebben we wat vleugels uitgeprobeerd, dus we werken er hard aan. Natuurlijk is het mogelijk dat we de verkeerde kant op ontwikkelen maar ik hoop dat we de goede kant op gaan en dat we deze weg blijven volgen."

De vooruitgang staat in schril contrast met de moeizame tests deze winter. "Ik weet nog dat ik op Sepang voluit ging en toch 1,5 seconde moest toegeven op Lorenzo. Dat was frustrerend. Maar ik heb altijd het geloof in Honda behouden. Zij hebben hard gewerkt. En dat blijven ze doen want we zitten nog altijd niet op 100%." De eerstvolgende race is op 24 april op het circuit van Jerez in Spanje.

Marquez ziet Honda stap voor stap vooruit gaan (Pro Shots / Zuma Sports Wire)
Marquez ziet Honda stap voor stap vooruit gaan (Pro Shots / Zuma Sports Wire)