Mihajlovic weg bij Milan; Brocchi maakt seizoen af

AC Milan heeft hoofdtrainer Sinisa Mihajlovic de laan uitgestuurd. Dit meldt de Italiaanse club via de officiële kanalen. De Milanezen bedanken Mihajlovic voor het werk dat hij met 'inzet en integriteit' heeft verricht. Christian Brocchi neemt het stokje over van zijn Servische collega en maakt het seizoen als interim-trainer af.

De Rossoneri hebben nog zeven wedstrijden te spelen: zes competitieduels en op 21 mei de finale van de Coppa Italia tegen Juventus. In de Serie A staat de grootmacht van weleer op de zesde plaats.

Mihajlovic deed het twee jaar goed als trainer van Sampdoria en werd medio 2015 aangesteld als opvolger van Filippo Inzaghi. Al snel kwam de 47-jarige coach onder druk te staan vanwege een dramatische start, met vier nederlagen in de eerste zeven duels. Na vijf duels op rij zonder zege is het nu einde oefening voor de oud-prof, die het 38 duels heeft volgehouden bij Milan.

Brocchi is een bekende bij Milan. Tussen 2001 en 2008 kwam de voormalig middenvelder uit voor Milan en tot aan vandaag was hij er jeugdtrainer. In principe heeft de 40-jarige Italiaan tot aan de zomer de touwtjes in handen, maar misschien mag hij de vervallen topclub ook wel het nieuwe seizoen in leiden.

Milan stuurt Sinisa Mihajlovic de laan uit (Pro Shots/Insidefoto)
Milan stuurt Sinisa Mihajlovic de laan uit (Pro Shots/Insidefoto)