Hagel zo groot als een honkbal

Noord Texas lag gisteravond weer in de vuurlinie van enkele zware onweersbuien. Vanuit het westen dreven de buien naar Montague County en dreven via Collin County naar Rockwall County. Het onweer ging gepaard met zware windstoten, enorme regenval maar ook met grote, zeer grote hagelstenen.

In het zwaarst getroffen gebied ligt het plaatsje Wylie, met circa 45000 inwoners, waar de hagel grote schade aanrichtte. Stenen met een diameter van elf centimeter kwamen er uit de lucht vallen en op foto's worden ze al vergeleken met honk- en softballen. De alarmcentrale 911 raakte overbelast door alle meldingen die binnen kwamen uit de omgeving van Wylie. De schade is enorm. In sommige huizen zit er geen raam meer in en ook auto's raakten zwaar beschadigd. 

Het Amerikaanse tornadoseizoen komt langzaam op gang. Eind maart en begin april zijn er ook al tientallen tornado's gespot in het midwesten van de VS. Voor zover bekend zijn er vannacht geen tornado's over Texas getrokken. Het tornadoseizoen in de VS loopt gebruikelijk van maart tot en met juni en eist elk jaar tientallen levens en zorgt voor miljoenen dollars aan schade.  Ook op het forum volgen we soms tot diep in de nacht de tornado's in de Verenigde Staten.