Bryan Adams schrapt show om homodiscriminatie

Bryan Adams weigert op te treden in de Amerikaanse staat Mississippi. De zanger heeft zijn concert in Biloxi afgezegd vanwege nieuwe regelgeving in de staat. Daar werd vorige week een wet ondertekend die religieuze groeperingen en bepaalde ondernemingen het recht geeft om diensten te weigeren aan homokoppels. 

"Ik vind het onbegrijpelijk dat de LGBT-gemeenschap wordt gediscrimineerd in Mississippi", schrijft Bryan op zijn website. "Ik kan niet optreden in een staat waar bepaalde mensen hun burgerrechten wordt ontzegd vanwege hun seksuele geaardheid."

Bryan hoopt dat zijn actie helpt de omstreden wet terug te draaien. "Hopelijk zet Mississippi dit recht en kan ik daar op een dag weer optreden voor al mijn fans. Ik kijk uit naar die dag."

De Canadese zanger is niet de enige die concerten in de Verenigde Staten afzegt vanwege omstreden regelgeving. Bruce Springsteen haalde een streep door een optreden dat hij zondag zou geven in North Carolina. Die staat nam een wet aan die voorschrijft dat transgenders alleen nog naar de wc van hun originele sekse mogen.

Bryan Adams schrapt show om homodiscriminatie
Bryan Adams schrapt show om homodiscriminatie (Foto: BuzzE)