Formule 1-team Williams boekt bescheiden winst

Het Formule 1-team Williams heeft in 2015 een brutowinst van een kwart miljoen euro gerapporteerd. Het team uit Grove plukt de vruchten van de investeringen die het voor het jaar 2014 heeft gedaan. Dat jaar werd dan ook met een verlies van veertig miljoen euro afgesloten.

Williams eindigde in 2014 als derde in het constructeurskampioenschap en zag zich vorig jaar via hogere inkomsten voor beloond worden. Ook Williams Advanced Engineering voerde de winst op. Dat bedrijfsonderdeel boekte in 2014 een brutowinst van 1,9 miljoen euro en verhoogde dat vorig jaar naar 2,6 miljoen euro.

Mike O'Driscoll, baas van de Williams Group, is tevreden over de cijfers. "De financiële resultaten van 2015 geven een belangrijke verbetering weer, waarbij de omzet en de winst gegroeid is. De afgelopen jaren hebben we een complete herstructurering doorgevoerd en deze resultaten tonen aan dat we uitstekende vorm van progressie boeken." De cijfers zorgen volgens hem voor een solide basis 'voor toekomstig sportief en commercieel succes'.