Willett verrassende winnaar Masters

Danny Willett mag zich de winnaar noemen van de tachtigste editie van de Masters in Augusta. De Engelse golfer profiteerde optimaal van de grote inzinking die Jordan Spieth in de slotronde kreeg. Hij is na Nick Faldo pas de tweede Engelsman die het felbegeerde groene jasje aan mag trekken.

Spieth, winnaar van vorig jaar, leidde ook dit jaar soeverein. De pas 22-jarige Amerikaan bouwde in de slotronde zelfs een voorsprong op van vijf slagen op de concurrentie, maar daarna ging het helemaal mis. Op hole tien en elf leverde Spieth een slag in, maar op hole twaalf sloeg de Amerikaan op de par 3 de bal maar liefst tweemaal in het water en noteerde uiteindelijk een score van zeven slagen. Twee birdies en een bogey verder eindigde hij het toernooi met in totaal 286 slagen (-2) en een gedeelde tweede plek met veteraan Lee Westwood.

Willett sloeg juist zijn slag in de slotronde door vijf birdies te noteren en een ronde van 67 slagen (-5) te lopen. De Engelsman kwam uit op een totaal van 283 slagen (-5).