Bruce Springsteen annuleert show om toilet-wet

Bruce Springsteen treedt zondag niet op in Greensboro, North Carolina. De zanger haalt een streep door zijn concert uit protest tegen de 'toilet-wet', die voorschrijft dat transgenders alleen nog naar de wc van hun originele sekse mogen.

Springsteen vindt de wet, die onlangs is aangenomen in de Amerikaanse staat, een aanval op de rechten van de LGBT-gemeenschap. Volgens de zanger is de wet 'een poging de vooruitgang die is geboekt op het gebied van mensenrechten voor alle inwoners ongedaan te maken', schrijft hij op zijn website.

De zanger schaart zich achter grote bedrijven als Apple, American Airlines en Twitter die in North Carolina zitten en actie voeren tegen de wet. "Ik denk dat het tijd is dat ik en mijn band solidariteit tonen met deze vrijheidsstrijders. Als gevolg hiervan hebben we het concert in Greensboro geannuleerd."

Springsteen biedt zijn fans zijn 'diepste verontschuldigingen' aan. "Sommige dingen zijn belangrijker dan een rockshow en deze strijd tegen vooroordelen en onverdraagzaamheid - die gaande is terwijl ik dit schrijf - is er daar één van."

Bruce Springsteen cancelt show om toilet-wet
Bruce Springsteen cancelt show om toilet-wet (Foto: BuzzE)