Massale vechtpartij Rotterdam tussen motorclubs

Bij het Van der Valkhotel aan de Energieweg in Rotterdam is donderdagavond een groep van rond dertig man met elkaar slaags geraakt. De vechtpartij begon binnen, maar verplaatste zich naar buiten. Enkele getuigen zeiden dat ze ook een vuurwapen hebben gezien.

Toen de politie arriveerde, stoof de groep uiteen. Volgens een woordvoerder van de politie is nog niet duidelijk wat zich precies heeft afgespeeld. Er zijn zeker drie mensen gearresteerd.

Update, vrijdag 02.43 uur
De vechtpartij blijkt zich tussen leden van twee rivaliserende motorclubs te hebben afgespeeld. De politie heeft uiteindelijk twintig mensen aangehouden. Ook is er een vuurwapen in beslag genomen en werd er een mes gevonden. Eén man is zwaargewond geraakt. Hij heeft een flinke beenwond, maar het is nog niet duidelijk hoe hij die heeft opgelopen, aldus een woordvoerder van de politie.

Toen de politie arriveerde had de vechtpartij zich inmiddels naar een parkeerplaats verplaatst. Agenten losten een waarschuwingsschot. "Iedereen die rende hebben we aangehouden en ook nog wat mensen die zich binnen hadden verschanst", zegt de politiewoordvoerder.

Volgens een van de verdachten hadden de motorbendes wel bij Van der Valk afgesproken, maar hadden ze niet het plan met elkaar op de vuist te gaan. Toch liep het al direct uit de hand.

Hotelgasten en eters in het restaurant van Van der Valk waren getuige van de vechtpartij. Een deel van hen is een naburig fitnesscentrum in gevlucht.

Massale vechtpartij in Rotterdam
Massale vechtpartij in Rotterdam (Foto: ANP)