PS4-games spelen op je pc door firmware 3.50

Sony heeft firmware 3.50 losgelaten op PlayStation 4 en hiermee is er dan onder andere eindelijk Remote Play naar pc of laptop. Hiermee stream je jouw PlayStation 4-game naar je computer.

Firmware brengt ook het offline lijken, een signaal als vrienden online komen of de party-event agenda, zoals te zien is in onderstaande video, maar ook streaming naar meer apparaten dan PlayStation Vita en PlayStation Vita TV.

De pc-specs vallen wel mee, maar dat komt natuurlijk omdat de console nog steeds al het werk doet. Minimale specs voor pc zijn:

  • Windows 8.1 of Windows 10 (32-bit of 64-bit)
  • 2.67 GHz Intel Core i5-560M Processor
  • 2 GB RAM
  • 1024 x 768 or higher display resolution.

Voor Mac-gebruikers wordt het ook niet lastig:

  • OS X Yosemite of OS X El Capitan
  • 2.40 GHz Intel Core i5-520M Processor
  • 2 GB RAM.

Om de setup te voltooien moeten pc, laptop, Mac of MacBook op hetzelfde netwerk zitten. Na de setup is ook spelen over internet mogelijk, maar de installatie zoekt het liever wat dichter bij huis.

Op je pc installeer je de Remote Play App, die hier voor Windows en hier voor Mac OS kunt downloaden. Daarna verbind je een DualShock 4-controller met de pc door middel van een USB-kabel.

Op je PlayStation 4 moet je zorgen dat je systeem als 'primairy system' is ingesteld. Meestal is dat al zo, maar je kunt het checken via PlayStation Network/Account Management in het PlayStation 4-menu. Mocht het niet zo zijn dan kun je deze alsnog activeren in hetzelfde scherm. In het PlayStation 4-menu, bij Settings > Remote Play Connection Settings, moet je 'Enable Remote Play' aanzetten. 

Nu kun je de Remote Play App op je pc starten. Je logt in met dezelfde gegevens als je normaal op je console inlogt en klaar is Kees. Je kunt nu spelen. Voor het spelen kun je nog de stream-settings aanpassen zoals de resolutie en kwaliteit. Dat kan tijdens het spelen niet. Resoluties tot 720p worden ondersteund. De kwaliteit regelt of je met 30fps (standaard) of 60fps (high) speelt. Mocht je lui zijn en welke gamer is dat niet: Ga naar Settings > Power Saving Settings in het PS4-menu, kies 'Set Features Available in Rest Mode', en check 'Stay Connected to Internet' en 'Enable Turning On PS4 from Network'. Dan hoef je de PlayStation 4 niet handmatig aan te zetten, dat kan dan via de app op de computer.