Messentrekker in Breda wil mobiele telefoons

In Breda heeft een gewapende man dinsdagavond geprobeerd om twee vrouwen van hun mobiele telefoon te beroven. Rond kwart over elf ’s avonds werd een 19-jarige vrouw van achteren benaderd op de Laan van Mertersem. Ze werd op haar schouder getikt en bedreigd met een mes. Doordat dit slachtoffer het op een gillen zette vluchtte de man zonder iets buit te maken.

Ongeveer een kwartier later werd een vrouw die in de Bontekoestraat bij een bushalte stond, aangesproken door een onbekende jongeman. Op een gegeven moment griste hij haar telefoon uit haar handen en verdween. De telefoon werd even later teruggevonden door een getuige.

Beide slachtoffers geven aan dat het om een getinte jongeman van circa 20 jaar oud gaat. Hij droeg een rood vest of jack met daar op het Adidas logo en 3 witte strepen. Hoewel de politie de buurt heeft uitgekamd werd hij niet aangetroffen. Getuigen wordt verzocht om zich te melden via het nummer 0900-8844 of meld misdaad anoniem: 0800-7000. 

Update 22.28 uur
FOK! heeft inmiddels contact gehad met de vrouw die bij de bushalte van haar telefoon werd beroofd. Ze wist ons te melden dat de telefoon die werd gevonden door een getuige, niet haar telefoon was. De jongeman die haar haar telefoon afhandig wist te maken heeft verder een smal postuur en sprak Nederlands.