'God of War 4 heeft Noordse mythologie als thema'

Hoewel Sony nog niets officieel heeft aangekondigd zijn er aanwijzingen dat God of War 4 gebaseerd wordt op Noordse mythologie. Dit zou een grote verandering zijn binnen de franchise, die zich altijd heeft afgespeeld binnen de kaders van Griekse mythologie.

Het was gister dat Twitter-gebruiker Shinobi602 een Tweet de wereld inslingerde met de tekst "to the halls of Valhalla. My Boy. #GodofWar4." Shinobi602 heeft in het verleden vaker juiste informatie gelekt, dus de uitspraak kan niet zomaar worden weggewuifd.

Vervolgens is website Nerdleaks met de geruchten aan de haal gegaan en heeft een website opgeduikeld die in het bezit was van een voormalige medewerker van Sony Santa Monica, de ontwikkelaar van alle vorige God of War-games. Op diezelfde website werden afbeeldingen aangetroffen van een personage dat alles weg had van de bekende Kratos, maar dan in een setting van Griekse mythologie. De aangetroffen afbeeldingen worden overal massaal weggehaald, maar op bijvoorbeeld Imgur zijn nog afbeeldingen te vinden.

Het kan goed zijn dat de afbeeldingen verder niets te maken hebben met een nieuw God of War-deel, of betreft het slechts oude concept art. De laatste God of War-game was Ascension en dateert alweer uit 2013.

God of War mogelijk Noors thema
God of War mogelijk Noors thema