Ruiter: "Het missen van de bekerfinale zou een ramp zijn"

Robbin Ruiter vreest dat hij de bekerfinale tegen Feyenoord moet missen. De doelman van FC Utrecht liep tegen Heracles Almelo een breukje in zijn hand op.

Ruiter weet nog niet precies hoe groot de schade is, vertelde hij tegen de Telegraaf. "Mijn hand is nu nog heel dik. De komende dagen kijken we hoe de breuk herstelt en wordt een verdere diagnose gesteld. Geneest mijn hand vanzelf? Of is er een operatie nodig? Dat zijn de vragen die we moeten stellen."

De doelman miste dit seizoen nog geen minuut bij Utrecht, maar het is zeer onwaarschijnlijk dat hij komend weekend tegen NEC niet onder de lat staat. "Verder is het afwachten. Dat ik alles heb gespeeld, maar nu moet vrezen, maakt het allemaal extra zuur. Je speelt het hele seizoen om de prijzen en die worden nu verdeeld. Het missen van de bekerfinale zou een ramp zijn."

De 29-jarige twijfelt of hij in de bekerfinale een risico wil nemen. "Dat ligt eraan hoe groot de kans op blijvende schade aan mijn hand is. Als die er niet is of klein blijkt, doe ik alles om er tegen Feyenoord bij te zijn. De Kuip is misschien once in a lifetime en de rest van latere zorg."