Politie slaat grote slag tijdens drugsactie

Bij een grote politieactie tegen drugscriminelen die maandagochtend begon heeft de politie met name in het zuiden van Nederland 111 doorzoekingen verricht en 55 mensen aangehouden.

In Best, volgens de politie een belangrijke ontmoetingsplek voor drugscriminelen, heeft de politie criminelen geobserveerd en afgeluisterd. Tientallen verdachten verzamelden zich onder de dekmantel van een party-verhuurbedrijf. Dit leverde zoveel informatie op dat hier vijftig deelonderzoeken uit voortkwamen.

De actie van maandag leverde op verschillende locaties in totaal zes drugslabs, 15 kilo pillen, 15 kilo MDMA, 20 kilo amfetamine, 5000 liter aan chemicaliën en een wietplantage op. Ook heeft de politie twintig wapens in beslag genomen. Daarbij ging het om handvuurwapens, een Uzi, een Kalasjnikov, diverse stroomstootwapens, steekwapens en boksbeugels.

Aanhouding hoofdverdachten
Verder nam de politie in totaal 400.000 euro in beslag en twee Harley-Davidsons, 26 auto's, een vrachtwagen, vijf scooters, twee boten, een jetski en een quad. De politie vermoedt dat deze spullen met crimineel geld zijn gekocht.

Twee hoofdverdachten konden in Best worden aangehouden. Een derde hoofdverdachte werd in Tsjechië opgepakt.

Politie slaat grote slag tijdens drugsactie
Politie slaat grote slag tijdens drugsactie (Foto: ANP)