Leicester maakt geen fout in titelstrijd

Ook het Southampton van Ronald Koeman is niet in staat gebleken om titelkandidaat Leicester City te stoppen. The Foxes wonnen zondagmiddag in eigen huis met 1-0.

Het mag allang geen verrassing meer heten dat Leicester de absolute topkandidaat is als het gaat om de Engelse landstitel. De mannen van manager Claudio Ranieiri blijven vriend en vijand telkens weer verrassen. Ook het Southampton van Koeman had zondag geen antwoord op de dadendrang van Leicester.

In de 38ste minuut was het aanvoerder Wes Morgan die knap raak kopte. De verhalen van de Leicester-spelers zijn stuk voor stuk geweldig. Die van Jamie Vardy, die een paar jaar geleden nog amateur was, die van Riyad Mahrez, die vanuit het niets ineens een wereldster is geworden. Maar ook het verhaal van Morgan, die tien jaar geleden bij Chesterfield actief was.

Dankzij zijn doelpunt won Leicester ook zondag weer. Want gescoord werd er niet meer. De voorsprong op nummer twee Tottenham Hotspur is, met nog zes wedstrijden te gaan, liefst zeven punten. De rode loper kan bijna uit bij het jubelende Leicester.