Besluit over Formule 1-kwalificatie uitgesteld

Het is de teambazen in de Formule 1 en de vertegenwoordigers van autosportfederatie FIA, commerciële rechtenhouder FOM en bandenleverancier Pirelli niet gelukt om tot een besluit te komen over de kwalificatie. Komende donderdag zal verder vergaderd worden.

De kwalificatieopzet werd voor dit seizoen veranderd waarbij er een eliminatiekwalificatie is ingevoerd waarbij er tegen het einde van iedere sessie steeds meer coureurs afvallen. Het format is omstreden omdat coureurs die op het punt staan geëlimineerd te worden niet meer kunnen reageren. Dit weekend in Bahrein was de spanning aan het eind van de sessies daarom ver te zoeken.

De teambazen deden al meermalen een oproep om terug te keren naar het format van vorig jaar, maar daarvoor is uniformiteit vereist. Deze was ook in de vergadering van vandaag niet te vinden, waardoor er donderdag verder vergaderd moet worden. Naar verluidt liggen er enkele nieuwe voorstellen op tafel. Hoe die eruit zien is niet bekend, maar het lijkt er wel op dat de FIA en F1-baas Bernie Ecclestone niet terugwillen naar hoe het in 2015 ging.