Oculus Rift privacy-zorgen worden waarheid

Bij de overname van het bedrijf achter de Oculus Rift door Facebook kwamen direct uit verschillende hoeken geluiden van zorg. Gezien de aard van Facebook verwachtte men dat je als Oculus Rift-gebruiker wel eens tot in detail gevolgd zou kunnen worden.

De voorwaarden in het privacybeleid zijn er nu ook naar dat je in detail gevolgd mag worden; niet alleen Oculus en daarmee Facebook mogen je volgen, ook gerelateerde bedrijven krijgen via de voorwaarden toestemming om dat te doen. Daar bovenop komt dat Oculus gratis oneindige gebruiksrechten heeft voor alle content die je met de Oculus Rift maakt; ze mogen het zelfs sub-licenseren. Het ligt uiteraard binnen de verwachtingen dat we straks heel makkelijk 3D modellen of andere werken kunnen maken middels VR. Wanneer je dat doet met de Oculus Rift, ligt de controle over die modellen direct niet enkel bij jou als maker, maar ook bij Oculus dat ermee kan doen wat het wil.

En alsof dat nog niet alles was, de Oculus Rift zal altijd aanstaan. Dus zelfs wanneer je hem niet op hebt, kunnen er nog steeds gegevens opgenomen worden...