Tottenham Hotspur verspeelt dure punten tegen Liverpool

Liverpool en Tottenham Hotspur zijn er zaterdagavond niet in geslaagd drie punten over te houden aan het duel op Anfield Road. Beide ploegen hielden een punt over: 1-1.

Tottenham Hotspur wist dat het moest winnen om de achtstand op koploper Leicester City te verkleinen tot twee punten en begon goed aan het duel. De ploeg van Mauricio Pochettino was op bezoek in Liverpool de eerste 45 minuten de bovenliggende partij. Via Christian Eriksen kreeg Tottenham een goede mogelijkheid om de score vroeg in de wedstrijd te openen, maar de oud-Ajacied schoot de bal vanaf de rand van het strafschopgebied hard op de vuisten van Simon Mignolet.

Na de goede start van de bezoekers kwam Liverpool beter in de wedstrijd en kreeg het na iets meer dan een half uur spelen een opgelegde mogelijkheid om op voorsprong te komen. Daniel Sturridge kwam oog in oog met doelman Hugo Lloris, maar de aanvaller slaagde er van dichtbij niet in om de keeper te verschalken.

Beide ploegen vertrokken met een stand van 0-0 richting de kleedkamers. Daar kwam in de tweede helft snel verandering in. Phillipe Coutinho opende de score na een vloeiende combinatie met Sturridge. De middenvelder kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied aangespeeld, waarna hij koelbloedig afrondde en Lloris kansloos liet.

Na de treffer ging Tottenham op zoek naar de gelijkmaker en kwam tien minuten na de 1-0 op gelijke hoogte via Harry Kane. Na goed voorbereidend werk van Eriksen kreeg Kane de ruimte om uit te halen en mikte de bal knap achter Mignolet.

Beide ploegen namen geen genoegen met een gelijkspel en bleven op zoek gaan naar de winnende treffer. Zowel Liverpool als Tottenham kregen mogelijkheden om een overwinning uit het vuur te slepen, maar slaagden hier niet in. Hierdoor deelden beide teams de punten.