McLaren probeerde Alonso toch te laten racen

Het Formule 1-team McLaren heeft, ondanks het negatief doktersadvies, toch geprobeerd Fernando Alonso te laten rijden in Bahrein. Het verzoek dat bij autosportfederatie FIA werd ingediend is na langdurig overleg uiteindelijk afgewezen. In plaats van de Spanjaard rijdt dit weekend Stoffel Vandoorne.

McLaren-baas Ron Dennis en -teammanager Dave Redding probeerden bij de FIA een ingang te vinden om Alonso toch in te kunnen zetten, ondanks dat de Spanjaard nog niet volledig hersteld is van zijn crash in Australië. Onder meer de stewards van de race bogen zich erover en zij besloten dat er geen grond was om het besluit van de artsen te overrulen.

FIA-president Jean Todt maakte vandaag duidelijk dat aan het besluit van de doktoren niet getornd mag worden. Wel ziet hij ruimte voor verbetering in de procedures, zo heeft hij aan Motorsport laten weten. "Ik heb gisteren met Gerard Saillant, de baas van de medische commissie, gesproken en misschien moeten wij een stap zetten in de checks volgend op zo'n crash. Misschien moeten wij een dergelijke coureur twee, drie, vier dagen volgen na zo'n ongeval. Naar wat ik begrepen heb is er een verstandig besluit genomen en de doktoren zullen nooit toestemming om te racen geven, tenzij het bewijs om dat wel te doen duidelijk is voor hen."