Arsenal vermaakt het publiek met winst op Watford, Man. City houdt vizier op CL

Arsenal wist de supporters zaterdagmiddag te vermaken in het duel met Watford. Zowel voor rust als na de pauze mocht de aanhang van de thuisploeg tweemaal juichen: 4-0.

The Gunners hebben theoretisch nog kans om de titel te pakken, maar dan moeten ze wel een ijzersterke reeks neerzetten in laatste weken van het seizoen. Arsenal begon zaterdagmiddag in ieder geval indrukwekkend in het eigen Emirates, wat resulteerde in een vroege voorsprong. Alexis Sánchez opende de score na vier minuten spelen, 1-0.

Arsenal de betere partij, maar verzuimde de fragiele voorsprong uit te bouwen. Daardoor bleef Watford, dat een paar keer dichtbij kwam, in leven. Na 38 minuten slaagde Arsenal er alsnog in de score te verdubbelen. Een geweldige combinatie via Francis Coquelin en Sánchez werd door Alex Iwobi eenvoudig het lege doel in geschoven, 2-0.

Nordin Amrabat werd aan het begin van de tweede helft door Watford-manager Quique Sánchez Flores in de ploeg gebracht door Odion Ighalo. De voormalig aanvaller van PSV stond slechts twee minuten in het veld toen Héctor Bellerin met enig geluk 3-0 van maakte. Het schot van de rechtsback werd aangeraakt en verdween zo achter doelman Heurelho Gomes in het doel: 3-0.

Kort daarna schoot Iwobi het leder tegen de onderkant van de lat en werd de rebound door linksback Nacho Monreal over het doel gelift. In de absolute slotfase maakte invaller Theo Walcott er ook nog 4-0 van op aangeven van een andere invaller, Joel Campbell. De pijlsnelle Engelsman werkte een lage voorzet van de Costa Ricaan van dichtbij binnen: 4-0.

Manchester City blijft in het spoor van een Champions League-ticket. De manschappen van Manuel Pellegrini waren met 0-4 te sterk voor promovendus Bournemouth.

Als een stoomwals denderden de Citizens op de eerste dag van het weekend over de thuisploeg heen. Met een mogelijke Champions League-plaatsing op de tocht raasden de manschappen van Pellegrini gemotiveerd over het veld. Vooral de eerste helft was de gastheer niet meer dan een speelbal.

Binnen tien minuten werden de krachtsinspanningen beloond. Na een perfecte corner van Jesús Navas, kon Fernando het leder achter de grabbelende goalie Artur Boruc werken: 0-1. Nog geen vijf minuten later drukte ook Kevin De Bruyne zijn stempel op het duel door de tweede treffer voor City te produceren.

Het feest was compleet toen Navas Agüero de kans bood om de derde treffer aan te laten tekenen in de twintigste minuut. De Argentijnse goaltjesdief faalde niet en Manchester City leek op rozen te zitten; de thuisploeg leek daar bar weinig tegenover te kunnen stellen.

In de tweede helft drong City niet meer aan en probeerde Bournemouth nog een eretreffer te produceren. Maar omdat de defensie van de bezoekers bijzonder solide was zaterdagmiddag, viel die goal niet meer. In de ultieme slotfase zorgde Aleksandar Kolarov zelfs nog voor de 0-4.