Ribery bezorgt Bayern magere zege, Invaller Huntelaar hard onderuit met Schalke

Bayern München hoefde zaterdagmiddag niet diep te gaan om Eintracht Frankfurt te verslaan. Een prachtige goal van Franck Ribery bleek uiteindelijk voldoende. Het werd 1-0.

De Beierse club en de Frankfurters maakten er in de eerste helft een gezapig schouwspel van. De supporters in de Allianz Arena hadden het kijken daarvan misschien zelfs wel schriftelijk kunnen afdoen.

Door de aanvallende impulsen van Ribery was niet alles zaterdagmiddag verspilde moeite. Zijn spel zorgde voor wat leven in de brouwerij, en het was dan ook niet verwonderlijk dat de Fransman Bayern op voorsprong bracht. Waar Mario Götze zijn inzet eerst gepareerd zag, daar zorgde Ribery met een omhaal dat de rebound alsnog in het net belandde na twintig minuten: 1-0.

Ook na de eerste 45 minuten, konden beiden ploegen maar weinig boeien. Eintracht Frankfurt probeerde het wel, maar kon simpel weg niet beter. De Beierse topclub was de degradatiekandidaat dankbaar voor het slordige spel en kon op die manier eenvoudig de voorsprong vasthouden. Ook basisklant bij Frankfurt en oud-Feyenoorder Luc Castaignos, kon daar niks aan veranderen.

Klaas-Jan Huntelaar kon als invaller niets meer betekenen voor Schalke 04, dat tegen FC Ingolstadt slechte zaken deed met het oog op de begeerde Champions League-plekken: 3-0.

De eerste grote kans was na 23 minuten voor Schalke 04, dat via Franco di Santo bijna op 0-1 kwam. Een paar minuten later werd spits Dario Lezcano van Ingolstadt tegen de vlakte gewerkt door rechtsback Júnior Caicara en ging de bal op de stip. Moritz Hartmann, de vaste strafschopnemer van Ingolstadt, maakte geen fout vanaf elf meter, 1-0.

Schalke 04 ging op zoek naar de gelijkmaker, maar grote mogelijkheden wist het niet af te dwingen. Aan de andere kant was het op slag van rust wederom raak. Rechtsback Danny da Costa van Ingolstadt reikte met een dribbel tot in de Schalke-zestien, maar speelde de bal te ver voor zich uit. Lukas Hinterseer toonde zich alert en maakte er uit de draai 2-0 van.

Na rust moest Schalke 04 op zoek naar de openingstreffer, maar het was Ingolstadt dat na twintig minnuten spelen op 3-0 kwam. Verdediger Roman Neustädter van Die Königsblauen verslikte zich in de goed doorjagende Da Costa. De bal caramboleerde de lucht in en viel voor de voeten van Lezcano, die zich een ware spits toonde: 3-0.