Bokskampioenschap afgelast door doodsbedreigingen

Jonge Engelse boksers maakten zich op voor het Engels kampioenschap voor junioren, dit weekeinde in Portsmouth. Dat toernooi is twee dagen voor het begin echter afgelast, met een reden die ook de boksers niet elke dag zullen zien: er zijn meerdere doodsbedreigingen geuit, zo meldt England Boxing. 

De Engelse bond probeerde nog met de politie om de tafel te zitten om ervoor te zorgen dat het toernooi gewoon doorgang kon vinden, "maar het werd ons vrij duidelijk gemaakt dat we voor de rechter gesleept zouden worden als we het toch door lieten gaan", aldus een statement. "Dat jonge boksers op deze manier niet in actie kunnen komen is een tragedie, maar nog veel erger is het dat er schijnbaar mensen zijn die tijdens een bokswedstrijd voor gewonden of zelfs doden wilden zorgen."

Boksers in het noorden van het land kunnen zondag alsnog aan de bak tijdens de halve finales in Wakefield. Voor hun collega's in het zuidelijke deel van Engeland moet nog een oplossing gevonden worden. Aan wie de dreigingen precies gedaan zijn is niet bekendgemaakt.