25.000 Vierdaagselopers moeten loten voor plek

Zo'n 25.000 mensen die willen meelopen met de Vierdaagse in Nijmegen, moeten loten voor een startkaart. Vrijdag sluit de inschrijving voor het wandelevenement en er zijn bijna 55.000 belangstellenden, terwijl er nog maar 20.000 startkaarten beschikbaar zijn, aldus een woordvoerster van de organisatie.

Dertigduizend wandelaars hebben al een plekje, omdat zij in aanmerking kwamen voor automatische toelating. De andere lopers horen volgende week vrijdag of ze kunnen meedoen aan de honderdste editie van de Vierdaagse.

Vanwege het jubileum zijn er dit jaar vierduizend extra plaatsen. In totaal mogen vijftigduizend wandelaars starten. Er is volgens de organisatie veel belangstelling voor de afstand van viermaal 55 kilometer, die aan de feesteditie is toegevoegd.

Wie de Vierdaagse alleen niet genoeg vindt, kan dit jaar vanuit zijn provinciehoofdstad in georganiseerd verband naar Nijmegen lopen. Deze Stertochten starten een week voor de Vierdaagse vanuit alle provinciehoofdsteden. Op zondag 17 juli dragen alle groepen hun provincievlag over de Nijmeegse Waalbrug tijdens een manifestatie. De Vierdaagse heeft plaats van 19 tot en met 22 juli.

25.000 Vierdaagselopers moeten loten voor plek
25.000 Vierdaagselopers moeten loten voor plek (Foto: ANP)