Lolbroeken pakken weer uit

Pizza's bezorgen met een robot, een eetbaar tijdschrift en de Onze-Lieve-Vrouwetoren 'verlengen' met verlichting. Het is 1 april en dat betekent dat we massaal voor de gek worden gehouden.

Vorige week was er ophef op social media toen ijsproducent OLA bekendmaakte dat het beroemde Raketje zou verdwijnen. Het bleek al snel een grap, waarmee de petitie 'Red de Raket' overbodig werd. Domino's Pizza zegt binnenkort de eerste zelfrijdende robot ter wereld, met 'vriendelijke persoonlijkheid', in te zetten. Goed nieuws voor rappe bezorgers op een scooter, want dit is vermoedelijk ook niet waar.

De eerstvolgende uitgave van C. magazine, een tijdschrift van cultuurorganisatie CJP, zou gemaakt zijn van eetbaar papier en inkt. Het blad verdwijnt na het lezen dus niet in de papierbak maar in de maag van de lezer. "Dat idee komt voort uit een eetbare uitnodiging die onze hoofdredacteur kreeg", zegt het CJP. Of de hoofdredacteur de uitnodiging heeft opgegeten, is onbekend.

Onze-Lieve-Vrouwetoren
Stichting Citymarketing Regio Amersfoort nodigt mensen uit om op donderdag om 00.00 uur naar de onthulling van de 'nieuwe' Onze-Lieve-Vrouwetoren te komen. De toren is nu 98 meter en moet met speciale belichting 15 meter langer lijken, waarmee hij de hoogste van Nederland zou worden.

Verder kunnen vakantiegangers voortaan extra vroeg een bedje aan het zwembad claimen met de nieuwe 'handdoekenservice' van reisorganisatie Corendon, brengt Hema vanaf vrijdag een deodorant op de markt die naar Tompoucen ruikt en heeft het Nuon Solar Team 'maancellen' ontwikkeld die ook 's nachts zonne-energie kunnen opwekken.

Wanneer de 1 apriltraditie precies is ontstaan is niet bekend. De eerste dag van april houdt in ieder geval in andere landen, bijvoorbeeld Engeland (April fool's day) en Frankrijk (poisson d'avril), ook elk jaar weer veel mensen bezig.

Lolbroeken pakken weer uit
Lolbroeken pakken weer uit (Foto: BuzzO)