Ministerie VS waarschuwt lelijke toeristen

Sta je als Amerikaan in de Verenigde Staten niet als bloedmooi te boek? Dan geldt hetzelfde waarschijnlijk als je op vakantie bent en moet je huiverig zijn voor mensen die je willen oplichten. Dit merkwaardige advies richtte het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken aan studenten die hun lentevakantie in het buitenland doorbrengen.

"Geen 10 in de VS? Dan ook geen 10 in het buitenland. Pas op dat je er niet in wordt geluisd om dure drank voor anderen te kopen. Of erger, dat je wordt beroofd. #springbreakingbadly", schreef het bureau van consulaire zaken van het ministerie.

Het opmerkelijke reisadvies leidde tot verontwaardiging, maar ook veel grappen op Twitter. "Ik ben een 6,2 in de VS maar in het metrieke stelsel word ik WEL een 10", grapte een twitteraar. "Moeten Amerikanen kokhalzen van je gezicht? Dan zullen Europeanen dat ook doen. Je bent hopeloos. Liefs, het ministerie van Buitenlandse Zaken", zei een ander.

Het ministerie heeft het bericht verwijderd en excuses gemaakt, maar zei alleen te willen voorkomen dat Amerikanen worden opgelicht.

Ministerie VS waarschuwt lelijke toeristen
Ministerie VS waarschuwt lelijke toeristen (Foto: BuzzO)