Marco Borsato in tranen door eigen musical

Marco Borsato hield het niet droog toen hij de musical Sky, waarin zijn eigen nummers zijn verwerkt, voor het eerst zag. Toen hij hoofdrolspeelster Lisse Knaapen zijn liedjes hoorde zingen greep dat hem dusdanig naar de keel dat de tranen al snel vloeiden.

"Lisse neemt je mee. Ze is zo kwetsbaar, zo lief, zo open", looft Borsato, ook een van de producenten van Sky, haar donderdag in het AD. "Ik vind het zo mooi om te zien hoe zij de nummers helemaal eigen maakt. Ik ben mezelf, hoe ik het zing, kwijt als ik het haar hoor zingen. De wanhoop als zij zingt 'Ik kan het niet alleen' is prachtig. Ik ging stuk, helemaal lek."

Hoewel de musical zondag in première gaat en de try-outs al lopen, wordt er achter de schermen nog steeds hard gewerkt om de voorstelling nog beter te maken. Volgens Borsato is het niet meer een kwestie of het goed wordt of niet. "We zijn het aan het verfraaien", zegt hij. "De voorstelling staat als een huis, maar de lat ligt hoog. De musicalwereld is een kritische industrie, dus 'goed' is niet goed genoeg. Het moet 'super' zijn. Perfectie is het uitgangspunt. Ik zie het als een hele grote puzzel, een grotere puzzel dan we ooit hadden kunnen bedenken."

Borsato heeft er alle vertrouwen in dat de musical een succes wordt. Hij hoopt zelfs op internationaal succes. "Het verhaal is zo universeel, het zou overal verteld kunnen worden", aldus de zanger.