DNA-test maakt einde aan wildpoepende honden

Heeft u er ook zo'n enorme hekel aan als u de deur uit wilt gaan en er een geliefde blaffende viervoeter van een buurtgenoot weer eens ongegeneerd een bolus op uw grasveld, stoepje of oprit heeft achtergelaten? Dan hebben we goed nieuws uit de Verenigde Staten van Amerika. In Luxe, een diervriendelijk appartementencomplex in Chicago, is men de achtergelaten hondenstront meer dan zat en heeft men drastische maatregelen genomen om deze vervuiling tegen te gaan.

Het management van het complex stuurde een brief aan alle bewoners waarin werd gevraagd om een DNA uitstrijkje van hun reu of teef af te staan aan het bedrijf PooPrints, een specialistisch bedrijf die met behulp van DNA-onderzoek aan kan tonen bij welke hond de achtergelaten uitwerpselen horen. Mensen die vanaf nu nog schijt hebben aan deze hondenpoep-opruimregel zullen bij het aantreffen van rondslingerende excrementen de eerste keer een boete krijgen van 250 dollar (220 euro) en elke daaropvolgende overtreding zal worden beboet met een prent van 350 dollar (308 euro).

Chicago volgt met deze procedure wooncomplexen in Brooklyn, Providence en Tennessee. Volgens BioPet, de eigenaar van PooPrints, zou de hoeveelheid rondzwervende hondenkak dankzij hun programma al met zo'n 90 tot 95 procent teruggedrongen zijn.