Opnames Top Gear in de problemen

Grote problemen voor de crew van Top Gear. De bedoeling was dat er opnames zouden worden gemaakt in Kazachstan, maar dat liep anders dan gepland. De crew en de presentatoren konden op de luchthaven van Moskou niet aan boord van het vliegtuig dat ze naar Kazachstan zou brengen, meldt The Sun.

De BBC houdt vol dat de omroep geen blaam treft en dat de problemen het gevolg zijn van een ruzie tussen Kazachstan en de Russische luchtvaartmaatschappij Aeroflot. Het hele Top Gear-team moest onverrichter zake terug naar Londen. Het foutje kostte wel ruim een half miljoen pond. De BBC gaat proberen de kosten te verhalen.

Het kostbare foutje kan de toch al krappe opnameschema's danig in de war gooien. Bovendien moet de eerste uitzending al in mei op televisie moet verschijnen. De BBC is wel van plan om later nog een keer een poging te wagen naar Kazachstan te vliegen.

Kortgeleden kwam Top Gear ook al in de problemen toen er voor een scène 'donuts' werden gedraaid met een auto rond de Cenotaph in Londen. De autoriteiten waren niet blij met de capriolen rond het oorlogsmonument en de beelden worden dan ook niet gebruikt.

Opnames Top Gear in de problemen
Opnames Top Gear in de problemen (Foto: BuzzE)