Ouders mishandelen pasgeborene psychisch met naamgeving

Een ouderpaar uit Capelle aan den IJssel vindt naamgeving iets wat ten dienste van de club dient te staan. De kersverse ouders, aan wie serieus nadenken over de naamgeving van je kind niet besteed is, leek het wel fun om hem Feye Noord te noemen, schrijft Metro.

In eerste instantie was Noord eigenlijk niet de eerste keuze van het stel. Ze wilden het jongetje de naam Noor mee geven om dat de D al als eerste letter in de achternaam Driessen zat. Overigens had paps nog wel genoeg hersencellen actief om te bedenken dat zijn zoon de meisjesnaam Noor wel eens niet zo zou kunnen waarderen na enige tijd. Papa Carlo vond de gezichtsuitdrukking van douaniers over enkele jaren bij overhandiging van het paspoort echter wel een goed argument voor de naamsgeving.

Toch heeft het stel nu al last met de naamsgeving. Veel mensen die lucht kregen van de naamsgeving laten weten dit achterlijk te vinden. Paps verweert zich echter dapper door te stellen dat al die negativiteit niet lief is. Mams die nog met zwangerschapsverlof is schijnt er zelfs heel verdrietig van te worden. Paps onderbouwde zijn keuze verder met het argument dat als je je club lief hebt en daar iets voor doet, je het gewoon goed moet doen.