Van Gerwen naar kwartfinales German Darts Masters, Klaasen en Van de Pas klaar

De darters van de PDC zijn met pasen actief in München voor de German Darts Masters, het tweede toernooi van de Euro Tour. Het toernooi begon met zes Nederlanders en drie daarvan haalden de laatste zestien. 

Mike Zuydwijk verloor in de eerste ronde met 6-1 van van Joe Cullen. De tweede ronde was het eindstation voor Jermaine Wattinema en Jeffrey de Graaf. Michael van Gerwen, Benito van de Pas en Jelle Klaasen wonnen zondag wel en kwamen tweede paasdag ook in actie. 

Klaasen speelde in de derde ronde tegen Ian White. The Cobra kwam wel een break voor maar Diamond trok dat direct recht. Vanaf toen moest Klaasen steeds achter de feiten aanlopen en zag White uiteindelijk de partij met 6-5 naar zich toe trekken. Ook Benito van de Pas haalde de kwartfinale niet. Hij verloor met 6-5 van Joe Cullen. Van de Pas kreeg vier matchdarts, maar verzuimde de partij naar zich toe te trekken. 

Van Gerwen haalde de kwartfinale wel. Hij won eenvoudig met 6-2 van Kevin Painter. Vanavond speelt hij in de kwartfinale tegen Chris Dobey, die verrassend met 6-4 van Dave Chisnall won. De stunt van de dag kwam op naam van James Richardson. Hij won met 6-3 van Adrian Lewis. 

Het toernooi gaat vanaf 19.00 uur verder met de kwartfinales. Ook de halve finales en finale worden vanavond gespeeld. Voor de winnaar ligt er een cheque van 25.000 Britse pond, zo'n 31.750 euro, klaar.

Uitslagen German Darts Masters - Achtste finales

Peter Wright 6 v 5 Cristo Reyes
Adrian Lewis 3 v 6 James Richardson
Ian White 6 v 5 Jelle Klaasen
Michael Smith 6 v 4 James Wilson
Joe Cullen 6 v 5 Benito Van De Pas
William O'Connor 2 v 6 Gary Anderson
Dave Chisnall 4 v 6 Chris Dobey
Michael van Gerwen 6 v 2 Kevin Painter

Kwartfinales - vanaf 19.00 uur

Peter Wright ... v ... James Richardson 
Ian White ... v ... Michael Smith 
Joe Cullen ... v ... Gary Anderson 
Chris Dobey ... v ... Michael van Gerwen