Renner Gent-Wevelgem overleden na val

Het gaat niet goed met de Belgische wielrenner Antoine Demoitié. De renner van Wanty-Groupe Gobert raakte zondag na een incident met een motorrijder gewond. Wat er is gebeurd is nog niet helemaal duidelijk. Zo zou het op basis van meldingen van ooggetuigen mogelijk kunnen zijn dat Demoitié onderuit ging, waarna een motorrijder hem niet meer kon ontwijken. 

De 25-jarige Belg werd na zijn ongeval opgenomen in een academisch ziekenhuis, waar hij op de intensive care ligt. Zijn team noemt de situatie van hun renner "zeer ernstig". Even na 20.00 uur kwam het team met het volgende bericht: "De situatie van Demoitié is nog altijd zeer ernstig. Zijn vrouw en familie zijn bij hem in het ziekenhuis in Lille."

De Belgische renner David Boucher meldde op Twitter zelfs al dat zijn collega zou zijn overleden, maar het bericht van Wanty-Groupe Gobert over dat hun renner nog altijd in ernstige toestand verkeert kwam daar nog na.

Update 22.11 uur
Inmiddels is duidelijk dat Demoitié samen met een aantal anderen ten val is gekomen na zo'n 115 kilometer koers. Een motorrijder die verbonden is aan de Belgische wielerbond probeerde tot stilstand te komen, maar daarbij ging het fout: hij viel en de motor eindigde bovenop Demoitié. Het gaat om een zeer ervaren Belgische wielerofficial, die het werk al vele jaren doet. 

Update 1.40 uur
De Franse politie heeft zojuist gemeld dat Antoine Demoitié is overleden in het ziekenhuis in Lille.