Verstappen: "Na Ferrari en Mercedes kunnen wij het beste team zijn"

Ondanks het matige resultaat tijdens de openingsrace in Australie, is Toro Rosso-coureur Max Verstappen nog altijd heel positief over het perspectief voor het in Melbourne afgetrapte seizoen. "Als je kijkt naar waar we gestart zijn," zegt de Nederlander terugkijkend, "realiseren we ons dat we na Ferrari en Mercedes het beste team kunnen worden." Verstappen's verwachtingen zijn daarom hoog. "Ik verwacht een beter seizoen met veel vooruitgang. Het hangt van veel factoren af, maar de wagen is competitief en ik moet in de openingsraces veel belangrijke punten scoren."

"Mijn agressiviteit en racepace zorgden vorig jaar in Hongarije en Amerika voor goede resultaten. Ik wil me dit jaar verbeteren in ieder aspect, als coureur en als mens." Er mogen dan veel mensen zijn die onder de indruk zijn van hem, zijn er ook rijders waarvan hij onder de indruk is? "Coureurs die goed liggen binnen hun team en weten hoe ze iedereen moeten motiveren, maken altijd indruk op me. Sebastian Vettel is daar een goed voorbeeld van. Hij weet hoe hij met zijn monteurs om moet gaan en iedereen staat aan zijn kant. Ik denk dat dat aspect het belangrijkst is voor een coureur."

Tussen Verstappen en teamgenoot Carlos Sainz leek het - niet voor de eerste keer - niet helemaal lekker te lopen in Melbourne. Zijn de twee talentvolle jongelingen wellicht de nieuwe Ayrton Senna en Alain Prost? Verstappen wil er niks van weten. "Er is maar één Senna en maar één Prost," stelt hij helder. "Carlos en ik willen elkaar op de baan verslaan maar dat is normaal voor teammaten. We hebben buiten de cockpit leuke momenten samen gehad en ik hoop dat dat zo blijft." De eerstvolgende Grand Prix wordt zondag 3 april in Bahrein verreden.