Satan verschijnt op biefstuk

Bovennatuurlijke wezens houden er maar rare gewoontes op na. In vroegere tijden maakten ze nog wel eens een statement door de gehele planeet te laten overstromen met water, zeeën te splijten en en Egyptenaren te pesten met een sprinkhanenplaag. Tegenwoordig zijn ze wat meer bescheiden.

Jezus heeft al eerder zijn fenomenale krachten laten zien door te verschijnen op een geroosterd broodje. Zijn maagdelijke moeder Maria heeft haar aanwezigheid laten blijken op onder meer een broodje kaas. Allah lukte het zelfs om zijn naam te schrijven in een kopje koffie. Maar niet alleen zij kunnen dat. In Mexico heeft onze goede vriend Satan laten zien ook niet terug te schikken om consumptiemiddelen te gebruiken als communicatiemiddel.

Lucifer, Beëlzebub, de hellevorst, Azazel, Liltith, Joost of hoe je hem ook noemen wilt, heeft namelijk zijn nooit aflatende aanwezigheid kenbaar gemaakt door op een biefstuk te verschijnen. Waarschijnlijk bloody as hell bereid.

Voor sommigen wellicht een reden om veganist te worden. Zijne onheiligheid is duidelijk herkenbaar: kleine hoorntjes, een dreigende blik, vleermuisvleugels (vleermuizen komen uit de hel) en iets dat veel heeft van bokkenpoten. Kortom; een zeer geslaagde actie van de Duistere Vorst.

Volgens de nieuwssite El Metichon is het stukje vlees afkomstig van 's lands grootste vleesverwerker, SuKarne. Iets dat tevens een Spaans woordgrapje is. Het is niet helemaal duidelijk waarom de duivel besloten heeft om te verschijnen op een stukje van een dode koe, maar het zou een waarschuwing kunnen zijn voor onze vleesverslaving en de afhankelijkheid van veeteelt. Dit zou namelijk op den duur destructief kunnen zijn voor de planeet. Of zoiets.

Update 16.27

De Satanische Tempel heeft ook inmiddels iets van zich laten horen. Men twijfelt er niet aan dat de biefstuk ook echt een biefstuk is, maar dat de Satansherkenning waarschijnlijk berust op pareidolie.