Judoka Polling pakt goud in Tbilisi

Judoka Kim Polling heeft de Grand Prix in Tbilisi op haar naam geschreven. In de finale van de klasse tot zeventig kilogram wist de 25-jarige judoka te winnen van Fanny Estelle Posvite uit Frankrijk. 

Vorig jaar op het wereldkampioenschap verloor Polling nog van Posvite. De wedstrijd vandaag tegen de Française begon moeizaam en kwam een yuko achter. Met nog een een minuut op de klok kwam de ommezwaai. Met een heupzwaai gooide ze Posvite op haar rug. Dit leverde Polling een ippon op.

In de eerdere ronden versloeg Polling nog de Venezolaanse Elvismar Rodriguez en Assmaa Niang uit Marokko op ippon. In de halve finale wist ze van Poolse Katarzyna Klys met één shido te winnen.

Anicka van Emden strandde in de klasse tot 63 kilogram in de herkansingen. De Russin Marta Labazina sloeg in de extra tijd met een waza-ari toe. Zondag is het nog de beurt aan de zwaargewichten. Noel van 't End (-90 kg), Michael Korrel (-100 kg), Roy Meyer (+100), Marhinde Verkerk (-78 kg), Guusje Steenhuis (-78 kg) en Tessie Savelkouls (+78 kg) zullen dan de tatami betreden.