Antiterreuractie Brussel: zes arrestaties

De Belgische politie heeft donderdagavond laat zes verdachten gearresteerd na invallen in de verschillende delen van Brussel. De aanhoudingen volgen op de aanslagen die dinsdag aan 31 mensen het leven kostten.

Het is nog onbekend wie de arrestanten zijn en wat het eventuele verband is met de aanslagen op de luchthaven en een metrostation, schrijft de BBC. Tijdens de actie doorzochten zwaarbewapende agenten een aantal stadsdelen van huis tot huis.

De acties waren in de nacht van donderdag op vrijdag nog aan de gang. In een huis in de voorstad Schaarbeek zou nog volop bedrijvigheid zijn van de politie.

Naar alle waarschijnlijkheid waren de eenheden op zoek naar een voortvluchtige vermoedelijke derde dader van de aanslagen. Hierbij bliezen twee broers, Khalid en Ibrahim El Bakraoui, zich op.

Laatstgenoemde werd vorig jaar door Turkije naar Nederland uitgezet. Minister Ard van der Steur gaf donderdag Turkije en België de schuld dat Bakraoui niet op internationale opsporingslijsten terecht kwam. De Belgische regering heeft erkend dat er fouten zijn gemaakt.

Ook in Frankrijk werd donderdag een terreurverdachte opgepakt. Daarmee zou volgens de Franse autoriteiten een aanslag zijn voorkomen.