Hackerspaces houden open dag

Diverse hackerspaces in Nederland houden zaterdag een open dag. Tijdens deze dag laten ze zien waar hun leden zich mee bezighouden en wat 'hacken' betekent.

Hackers zijn namelijk geen computercriminelen. Naar eigen zeggen hebben hackers een goed gevoel voor ethiek, en hebben zij ethisch handelen ook hoog in het vaandel staan. Ze geven aan met een frisse blik naar de maatschappij te kijken en graag hun kennis te delen om zo de maatschappij te verbeteren.

Hackerspaces zijn de locaties waar deze technische creatievelingen zich verzamelen. In een hackerspace werken mensen samen aan hobbyprojecten en worden discussies over de meest uiteenlopende onderwerpen gevoerd. Zaken die aan bod komen zijn onder meer 3d-printen, CNC-frezen, domotica, robots, drones, programmeren, privacy en nog veel meer.

De open dag begint om 11.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Sommige spaces blijven langer geopend. Deelnemende spaces zijn onder andere ACKspace in Heerlen, AwesomeSpace in Utrecht, Bitlair in Amersfoort, Frack in Leeuwarden, NURDspace in Wageningen, Randomdata in Utrecht, RevSpace in Den Haag, Sk1llz in Almere, TkkrLab in Enschede en Techinc in Amsterdam. Meer info en het volledige programma vind je op hackerspaces.nl.

Hackerspaces houden open dag (Foto: ANP)
Hackerspaces houden open dag (Foto: ANP)