Brandweer Brussel bedreigd

Terwijl op de Nederlandse Radio 1 de hele dag de indruk werd gewekt dat autochtone Belgen en moslims zij aan zij staan en samen Kumbaya zingen, lijkt het verhaal van een brandweerman, ter plaatse in Brussel, een heel ander beeld te geven.

Het door de media gewenste geschetste beeld zou nog wel eens schril kunnen afsteken met de werkelijkheid. Als we brandweerman Cedric de Valck mogen geloven tenminste.

"Bij het terugkomen van interventie met betrekking tot de aanslagen van vandaag, heeft het ons gedegouteerd hoeveel groeperingen van vreemde origine stonden te dansen en te lachen en gebaarden ons te onthoofden!!! Ze laten enkel beelden zien van mensen die sympathie tonen, maar over hoe een grote meerderheid denkt, wordt niet getoond! Dit zijn even gevaarlijke mensen dan de daders zelf!!!!", schreef de spuitgast op zijn facebookpagina.

Een andere pagina, 'Fier op de politie en op het leger', heeft het bericht gecheckt en ook geplaatst. Men hoorde dezelfde geluiden van andere hulpverleners ter plaatse. 

"We hebben lang getwijfeld om dit te plaatsen, vooral omdat we het haat-de-moslim spelletje niet willen meespelen. Haat zal niks oplossen, haat is de oorzaak van de gebeurtenissen van gisteren. Het probleem is echter dat we dit soort berichten niet zien in de reguliere media. Diverse hulpverleners hebben ons gemeld met dergelijke situaties geconfronteerd te worden, dit verzwijgen is naar onze mening nieuwsvervalsing. De bron is geverifieerd, de post komt van een brandweerman uit Brussel.
UPDATE
Ondertussen verwijderde de betrokkene het bericht van zijn pagina. Er kunnen verschillende redenen zijn: teveel aandacht, vraag van zijn oversten.."

Het heeft er dus alle schijn van dat het verhaal van Cedric niet uit de dikke duim komt. Het probleem lijkt structureel te zijn. Tijdens diverse ceremoniën kwamen 'jongeren' de boel verstoren en toonden weinig respect voor het drama in de Belgische hoofdstad. Ook tijdens de minuut stilte op het Beursplein was een incidentje: een (waarschijnlijk) dronken dakloze kon het niet opbrengen om 1 minuutje zijn grote klep te houden. Hij werd later opgepakt. Dit laatste incidentje haalde overigens wél de kranten. 

In eigen land lieten enkele leerlingen van het Berlicum College in Amsterdam ook zien dat ze niets hebben meegekregen van het land waar ze misschien wel geboren zijn.