Ryanair eist toeslag van bange Britten in België

Bij de van oorsprong Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair is het #IkWilHelpen-gevoel ver te zoeken, tenzij je de beurs er voor wil trekken. Een groep in België verblijvende Britse toeristen ervoer dit gisteren nadat deze, na de gruwelijke aanslagen in Brussel, direct naar huis wilden terugkeren, maar van de vliegmaatschappij te horen kregen dat ze bovenop de normale enkele reisprijs van 195 euro een toeslag van 76 euro moesten aftikken.

Volgens de Britse krant The Independent wilde de groep van 28 Britten dinsdag meteen terug naar huis. Omdat Zaventem hermetisch afgesloten was na de aanslag op het Brusselse vliegveld moesten de toeristen uitwijken naar het vliegveld van Charleroi, ten zuiden van Brussel. Daar kregen de mensen bij de vertekbalie te horen dat ze die avond nog wel naar Manchester konden vliegen, maar dat er wel flink diep in de buidel moest worden getast.

Volgens een woordvoerder van Ryanair had de prijsverhoging te maken met het aantal nog beschikbare stoelen in het vliegtuig bij de avondvlucht. Volgens de man wou de groep geen reguliere upgrade betalen en wou men ook niet tot woensdag wachten om voor de reguliere prijs te reizen. "We moeten ons aan de reisvoorwaarden houden en betreuren de boosheid bij de groep". Of de groep boze Britten gisteren nog naar huis zijn gegaan en of ze daarbij gebruik hebben gemaakt van het 'genereuze' aanbod van Ryanair is onbekend.