Tabárez: "Suárez moet alleen aan voetbal denken"

Bondscoach van Uruguay Oscar Tabárez verwacht dat Luis Suárez niet opnieuw in de fout gaat door iemand te bijten. De spits staat voor een terugkeer bij zijn land.

Suárez werd negen interlands geschorst nadat hij Giorgio Chiellini had gebeten op het WK in 2014. Daarnaast kreeg hij een boete en werd hij voor vier maanden uitgesloten van voetbalgerelateerde activiteiten. Vrijdag speelt Uruguay de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Brazilië en vier dagen later wacht Peru.

"Hij moet gevoelens hebben en een van de doelen is om te proberen om hem alleen aan voetbal te laten denken. Niet anders, niets dat hem kan storen", vertelde Tabárez tijdens een persconferentie. "We zullen alles doen om te verkomen dat het gevoel van rust verstoort kan worden. Natuurlijk, dat zou altijd met hem besproken worden. Dat is het idee dat we hebben."

"Dit is niet het juiste moment, maar enkele serieuze dingen zijn er gebeurd. Het minste wat we kunnen verwachten is dat het weer gebeurd. Alleen dat. Ik erken hoe belangrijk hij is als een speler, het symbool dat hij vertegenwoordigt voor dit land, maar hij komt om een team te vergezellen."

"Hij zal geconfronteerd worden met teams die weten hoe waardevol hij is en ze zullen er alles aan doen om hem aan banden te leggen en hij moet fris zijn." Zelfs zonder Suárez is Uruguay uitstekend gestart aan de kwalificatie. Drie van de vier wedstrijden werden gewonnen waardoor de ploeg twee staat in de kwalificatiegroep.