Hulk Hogan krijgt nog eens 25 miljoen dollar

Hulk Hogan heeft nog eens 25,1 miljoen dollar (22,3 miljoen euro) toegewezen gekregen in de zaak rond het publiceren van zijn sekstape. Het bedrag komt bovenop de 115 miljoen dollar (102 miljoen euro) die hij vorige week al binnensleepte.

Een jury in de Amerikaanse staat Florida vond het terecht dat Gawker - de website die de gelekte video publiceerde - voor straf nog eens 15 miljoen dollar moest betalen. De uitgever van de website, Nick Denton, werd individueel gestraft met 10 miljoen dollar. De redacteur die verantwoordelijk was voor het plaatsen van de video moet tot slot 100.000 dollar boete betalen. Het bedrag van 115 miljoen dollar van vorige week bestond slechts uit schadevergoedingen, niet uit straffende boetes.

"Ik denk dat we geschiedenis hebben geschreven omdat ik denk dat met deze uitspraak veel mensen niet mee hoeven maken wat ik mee heb moeten maken", reageerde de beroemde worstelaar die vermoedt dat de hoge boetes een afschrikkende werking hebben. De jury stelde dat de privacy van Hogan zwaar werd geschonden en wil met de financiële straf duidelijk maken dat Gawker duidelijk een grens heeft overschreden. Hulk Hogan meldde eerder al te hebben geleden onder de publicatie van de video waarop hij te zien was terwijl hij seks had met de vrouw van zijn toenmalige beste vriend.

Gawker heeft aangegeven van plan te zijn de uitspraak aan te gaan vechten.

Hulk Hogan krijgt nog eens 25 miljoen dollar
Hulk Hogan krijgt nog eens 25 miljoen dollar (Foto: BuzzE)