FC Twente nadert nieuwe puntenaftrek

Nieuw puntenaftrek is onvermijdelijk voor FC Twente, nu de club de reeds ingediende jaarrekening over het seizoen 2014/15 heeft ingetrokken.

FC Twente voelt zichzelf gedwongen om de jaarrekening in te trekken na een intern onderzoek naar transfers en de daarmee gepaarde overeenkomsten. Zo wacht de zaakwaarnemer van Dusan Tadic, die twee zomers geleden overstapte naar Southampton, nog steeds op een bedrag van ongeveer 1,8 miljoen euro.

"Die overeenkomst en eventueel daaruit voortvloeiende fiscale consequenties hebben een grote impact op de jaarcijfers 2014/15", zegt interim-directeur Onno Jacobs volgens Voetbal International.

"Het intrekken van de jaarrekening zal ongetwijfeld leiden tot nieuwe sancties van de KNVB-licentiecommissie. Naast een boete moeten we helaas ook rekening houden met puntenaftrek. In dat geval moeten we accepteren dat FC Twente opnieuw de wrange vruchten plukt van het gevoerde beleid in de achterliggende periode."

Door de naderende puntenaftrek daalt Twente steeds verder richting de afgrond. De volgende stap die de tuchtcommissie moet nemen is het intrekken van Twente's proflicentie. Dat zou betekenen dat in Enschede straks geen profclub meer huishoudt.

FC Twente nadert nieuwe puntenaftrek (Pro Shots / Peter Lous)
FC Twente nadert nieuwe puntenaftrek (Pro Shots / Peter Lous)