Apple introduceert 4-inch iPhone SE

Apple presenteerde vandaag de iPhone SE, de telefoon met 4-inch display. Hij is verkrijgbaar in vier metallic uitvoeringen waaronder roségoud.

Het aluminium design is nu voorzien van matte afgeschuinde randen en ingelegd roestvrijstalen Apple-logo in bijpassende kleur. De 64-bits A9-chip, bekend van de iPhone 6s en iPhone 6s Plus, zorgt voor de prestaties van ook deze telefoon. De telefoon heeft een langere batterijduur, ondersteuning voor snellere draadloze verbinding, 12-megapixel iSight-camera met Live Photos en 4K-video en Touch ID met Apple Pay, als het bestaalsysteem ooit uitkomt in Nederland.

"Voor iPhone SE gingen we uit van een geliefd design dat van binnenuit helemaal opnieuw is ontworpen. Het is de mooiste en krachtigste telefoon met een 4-inch display", zegt Philip Schiller, Senior Vice President Worldwide Marketing bij Apple. "iPhone SE heeft een indrukwekkend 4-inch Retina-display, een geavanceerde 64-bits A9-chip met M9-bewegingscoprocessor, 12-megapixel iSight-camera met True Tone Flash, Live Photos, 4K-video, snellere LTE en wifi en Touch ID met Apple Pay. Bovendien gaat de batterij langer mee. iPhone SE is de ideale compacte telefoon."

iOS 9 vormt de basis van de iPhone SE. De nieuwe Night Shift-functie geeft op basis van het tijdstip en je locatie warmere kleuren weer zodra het donker wordt. Allemaal voor een betere nachtrust. De stemherkenningsoftware Siri wakker maken gaat ook op deze telefoon makkelijker zonder op een knop te drukken.

iPhone SE is verkrijgbaar met 16 GB voor € 489 of 64 GB voor € 589 in de kleuren spacegrijs, zilver, goud en roségoud. De smartphone is vanaf begin april verkrijgbaar. Bestellen in de Nederlandse Store kan vanaf 29 maart.

Apple iPhone SE (Foto: Apple)