Chelsea in slotminuut naast West Ham, Stoke mag blijven hopen op Europa

Het duurde tot de laatste minuut voordat Chelsea naast West Ham United kwam. De Londense derby eindigde zaterdag daardoor nipt in een 2-2 gelijkspel.

De start was duidelijk voor de bezoekers uit Oost-Londen. In het westen van de stad was het Manuel Lanzini die de score in de zeventiende minuut opende. Met een fraaie krul wist de Argentijnse middenvelder Chelsea-doelman Thibaut Courtois knap te verschalken. De Belgische doelman kwam maar net centimeters tekort om de bal te kunnen pareren.

Daarna volgende een prima fase in de wedstrijd. Chelsea liet alleraardigst voetbal zien en beide ploegen kregen wat kansen. De twee ploegen leken met een 0-1 stand de kleedkamers in te gaan, maar daar dacht Cesc Fabregas anders over. De Chelsea-middenvelder scoorde in de derde minuut van de blessuretijd met een heerlijk schot. Die gelijkmaker kwam op een perfect moment voor The Blues.

Ook na rust kregen beide ploegen kansen op de voorsprong. Dmitri Payet was er eens dichtbij namens de bezoekers, Oscar namens de thuisploeg. Na een uur spelen mocht aanvaller Andy Carroll invallen bij The Hammers. Hij stelde zijn ploegmaten niet teleur, want amper een minuut later scoorde hij.

Lanzini en Payet zetten een uitstekende aanval op via het middenveld. Laatstgenoemde produceerde een mooie voorzet op Carroll, die vervolgens Chelsea-verdediger Branislav Ivanovic passeerde. Met een laag schot passeerde hij Courtois, die vervolgens moest toekijken hoe de bal tegen de touwen belandde. Over invallen gesproken.

Vlak daarvoor had Cresswell de lat geraakt, maar nu realiseerde West Ham alsnog de voorsprong. Via Fabregas en Oscar kregen The Blues vervolgens kansen op de gelijkmaker, maar de twee hadden het vizier niet helemaal op scherp staan. Het bleef uiteindelijk niet bij 2-2, want in de laatste minuut van de officiële speeltijd verzilverde Fabregas een strafschop, nadat Loftus-Creek was gevloerd.

Door een 1-2 overwinning op Watford, mag Stoke City blijven hopen op een Europees ticket. In de achttiende minuut kon Jonathan Walters de score openen in Watford. Een prachtige crosspass van Phil Bardsley bereikte de Ier, waarna de aanvaller doeltreffend uit wist te halen: 0-1. Een prachtige start voor Stoke City, waar Ibrahim Afellay in de basis stond.

Vlak voor het rustsignaal gaf Ighalo de bal mee aan Jurado, waarna de Spanjaard een vrije doelkans kreeg. De vleugelaanvaller schoot te gehaast, en daarmee zijn poging over het doel gaan van goalie Jack Butland.

Vijf minuten na de ‘break’ was het Walters die als aangever fungeerde bij de 0-2 van Joselu. De thuisploeg leek machteloos en benadrukte nog maar eens het feit dat Watford in de laatste zeven van de negen Premier League-duels, niet wist te scoren.

Troy Deeney deed in de 86e minuut wat terug door ongedekt een crosspass vanaf de linkerflank achter Butland te werken: 1-2. Echter, de zege voor Stoke kwam niet meer in gevaar.