Alonso krijgt spijt als Ferrari titel wint

Ondanks een dramatisch 2015 heeft Fernando Alonso nog lang geen spijt van zijn overstap van Ferrari naar McLaren. De enige manier waarop dat volgens de Spanjaard alsnog zou kunnen gebeuren is wanneer zijn ex-werkgever dit jaar de wereldtitel grijpt. "Áls ze kampioen worden waarschijnlijk wel," zegt de man uit het Noord-Spaanse Oviedo, "omdat ik nog een contract had voor vorig jaar en dit jaar."

"Als ze de titel winnen had ik dat waarschijnlijk ook kunnen doen. Maar dat is een grote 'als'." Alonso benadrukt dat hij alleen interesse heeft in winnen. "Wanneer je niet wint kun je niet tevreden zijn. Er is dus ieder jaar maar één rijder en één team tevreden. Al de anderen zitten in dezelfde positie. In mijn geval doet het er niet toe of ik tweede, vijfde of twintigste wordt, het doet allemaal evenveel pijn omdat ik niet win."

Voor Alonso is het zeker dat McLaren weer zal winnen. "Of dat op korte termijn zal gebeuren of op de wat langere termijn weet ik niet, maar McLaren-Honda zal weer winnen." Voor de komende race in Australië maakt Alonso zich geen illusies. "We zullen meer vermogen hebben dan tijdens de testsessies, maar dat zal helaas niet veel zijn. Wel is de motor robuuster. We weten welke stappen we moeten gaan nemen en dat geldt ook voor de wagen. Misschien dat in Melbourne nog veel potentie verborgen zal blijven, maar alle ingredienten zijn dit jaar aanwezig om te ontwikkelen."