19-jarige zwaargewond door bezopen straatracers

Een 19-jarige vrouw uit Hilversum is gisteravond in de omgeving van Loosdrecht ernstig gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw, die in een klein model Toyota reed, werd in haar linkerflank geramd door een Porsche 911 die vermoedelijk werd bestuurd door een straatracende alcomobilist.

De auto van de vrouw werd hard geraakt toen de bestuurster een chaletpark wou verlaten. Door de klap kwam de Toyota zo'n dertig meter verderop terecht. Ook de Porsche vloog van de weg en raakte een betonnen paal en een boom.

De vrouw moest uit het autowrak worden geknipt en werd met diverse kwetsuren in het UMC opgenomen. De jonge Hilversumse is inmiddels buiten levensgevaar maar is er wel slecht aan toe. Zo liep de vrouw een gescheurde schedel, een gescheurde milt, een gekneusde long en een gebroken kaak op bij de botsing.

De 53-jarige bestuurder van de Porsche kon zelfstandig uit zijn auto komen maar werd eveneens naar het ziekenhuis afgevoerd. De man bleek teveel te hebben gezopen en mocht zijn rijbewijs inleveren. Volgens getuigen deed de zuiplap een straatrace tegen zijn eveneens beschonken zoon, wiens racebolide (een Mini Cooper) ook in beslag werd genomen.