TSN failliet: Van Rijn wil duidelijkheid

TSN Thuiszorg, tot voor kort de grootste thuiszorgorganisatie in Nederland, is woensdag formeel failliet verklaard door de rechtbank Overijssel. Eind november kreeg het bedrijf uitstel van betaling. Het thuiszorgbedrijf had 12.000 medewerkers en ruim 40.000 cliënten. TSN kwam echter in financiële nood als gevolg van bezuinigingen. Een belangrijk deel van de klanten en medewerkers zijn inmiddels ondergebracht bij andere thuiszorgorganisaties.

Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) roept wethouders die na het faillissement van TSN nog knopen moeten doorhakken over de thuishulp in hun gemeente op snel helderheid te geven. Van Rijn dringt er op aan 'de juiste beslissingen te nemen over continuïteit van hulp, behoud van banen en fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden'.

Hij wil dat mensen die dat nodig hebben goede hulp houden en dat de thuiszorgmedewerkers tegen fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden aan het werk kunnen blijven nu TSN ophoudt te bestaan. Van Rijn: "Er is nu een heldere deadline. Wethouders zijn wettelijk verplicht om voor alle cliënten de continuïteit van thuishulp goed regelen. Er mag nergens een gat vallen. Over zes weken moet voor alle TSN-cliënten in heel Nederland duidelijk zijn hoe hun thuishulp doorloopt. Voor alle medewerkers moet er uiterlijk op dat moment helderheid zijn of en hoe hun werk doorloopt.'' De bewindsman volgt de ontwikkelingen op de voet.

TSN Thuiszorg failliet verklaard
TSN Thuiszorg failliet verklaard (Foto: ANP)